info@mevowatersport.nl


Home > Waterafscheiders

> Vetus Waterafscheider-Groffilter, type WS180


Waterafscheider Type WS180 (cap.180L/h). Art.nr. WS180  € 109,00

WS180 Vetus Waterafscheider-Groffilter, type WS180

Veel mensen hebben er geen idee van hoeveel moeilijkheden water in brandstof kan veroorzaken. Juist waterdruppeltjes in brandstof zijn de ideale transporteurs van vuil en roest door nauwe leidingen. Eén druppeltje water kan de oorzaak zijn dat de brandstofpomp verstopt raakt waardoor de toevoer wordt afgesneden. Ook kan het water roest veroorzaken in de pomp of in de verstuivers.
Vooral in brandstoftanks van schepen zit vrij veel water. dat meekomt bij het vullen of dat wordt gevormd door condens. Daarnaast bevat een brandstoftank in een boot vaak vuil, dat te veel is voor alleen het brandstof-fijnfilter van de motor.
 
Vetus waterafscheiders/groffilters bestaan uit de volgende
onderdelen:

  1. Een waterafscheider die gebruikmakend van het feit dat water zwaarder is dan brandstof, het water en de grove zwaardere vuildeeltjes laat bezinken. De opvangcapaciteit voor het uitgefilterde water en vuil is groot, waardoor in het algemeen niet meer de eenmaal per maand hoeft te worden afgetapt, middels een aan de onderzijde gemonteerde aftapstop.

  2. Een brandstof-groffilter dat de resterende vuil tegenhoudt en bovendien de laatste waterresten uit de brandstof verwijdert. De Vetus waterafscheider-groffilter zijn gemakkelijk te monteren, terwijl de filterelementen even gemakkelijk verwisselbaar zijn. De maximale waterafscheiding licht boven de 90%. Samen met het op de motor gemonteerde brandstof-fijnfilter wordt een waterafscheiding van 99% bereikt.

De Vetus waterafscheiders/groffilters dienen zo dicht mogelijk bij de brandstoftank en verticaal te worden gemonteerd.

Max capaciteit: 180L/uur.

Aansluitngen: M14 x 1,5 mm.

Aansluitnippels: 8 mm.

Gewicht: 0,7 kg.

Inhoud waterbak: 170 cm3

Geschikt voor: Diesel/Benzine